Den här videon är en dokumentation i full längd från februari 2017 när föreställningen Mina egna kroppar visades på Svarta huset.

Mina egna kroppar utgår ifrån Tove Sahlins danssolo My Own Bodies, som de konstnärliga medarbetarna från Kung Saga gymnasium har arbetat med och omskapat i sina egna kroppar. Tillsammans undersöker de skakandet som rörelse, känsla och gemensamt språk.

I arbetet betraktas så kallade ”funktionsnedsättningar” som funktionsmöjligheter. Mina egna kroppar skakar om såväl kroppar som maktstrukturer och normer kring förmågor, funktionalitet, vem som förväntas ta plats och på vilket sätt.

Föreställningen Mina Egna Kroppar är en del av ett gemensamt arbete som pågått under ett års tid. Arbetet har varit en fördjupning i hur dans uppstår – via lust att röra sig, lust att synas och att bli synlig genom dansen. Medarbetarna från Kung Saga har både arbetat med att dansa och att själva koreografera och bestämma över hur de ska dansa.

Mina egna kroppar är en föreställning av och med Tove Sahlin, Camilla Lien, Fadia Rahman Audri, Linn Bergman, Anna Bring, My Edberg, Julia Hedenström, Amanda Krantzén, Kristin Lundström Kamrén, Donna Magnusson, Alexander Malmgren, Mahsheed Saber, Henrietta Savage och Magdalena Westin.

Föreställningen hade premiär den 24 februari 2017 på Svarta huset. Mina egna kroppar har skapats inom Kroppsfunktion tillsammans med Shake it Collaborations och Kung Saga gymnasium.